Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder
2014
08/01

Κακοτυχία και Μπελάδες στο Ράλι Africa Eco

Η Σημαντική Απόφαση της Ομάδας Opel Dakar στην 8η ειδική διαδρομή του Ράλι Africa Eco.


Μόλις λίγα χιλιόμετρα κατά την σημερινή ειδική διαδρομή, οι Szalay Balázs και László Bunkoczi, αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω και να εγκαταλείψουν την 8η ειδική διαδορμή. Το σοβαρά αποδυναμωμένο Opel Mokka έχανε λάδια και η επικίνδυνη άμμος με τους αμμόλοφους απειλούσαν να το καταπιούν. Με την πιθανότητα να κολλήσει το όχημα σε βαθιά άμμο χωρίς να είναι σε θέση να το βγάλουν, η ομάδα δεν είχε άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει την ειδική διαδρομή και να επιστρέψει στον Καταυλισμό για επισκευές. 

Η σημερινή διαδρομή ήταν 421χλμ σε σχήμα θηλιάς από το Akjoujt προς το Akjoujet, από τα οποία 337 χλμ αποτελούσαν την ειδική διαδρομή με 84 χλμ να συνδέονται με την γραμμή εκκίνησης. Οι Szalay και László πήραν την θέση εκκίνησης στην 23η θέση, έχοντας περάσει όλο το βράδυ επισκευάζοντας τα χθεσινά τους προβλήματα και με αγωνία, αλλά και αποφασιστικότητα, να συνεχίσουν τον αγώνα. Ωστόσο, ο οδηγός και συνοδηγός γνώριζαν καλά ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά και, καθώς το έδαφος χειροτέρευε, η ομάδα ριψοκινδύνευσε να κολλήσει και να εγκαταλείψει εντελώς το Ράλι Africa Eco. Καθώς ψήλωναν μπροστά τους οι αμμόλωφοι και απειλούσαν να καταπιούν το αποδυναμωμένο όχημα, πήραν την γενναία απόφαση να επιστρέψουν και να παραλείψουν την ειδική διαδρομή.

Η απόφαση τους στοίχισε την πιθανότητα μιας θέσης στην γενική κατάταξη, αλλά το θετικό είναι ότι έχουν όλη την ημέρα και την νύκτα μπροστά τους να κατεβάσουν τον κινητήρα και να προσπαθήσουν να επισκευάσουν το όχημα έτσι, ώστε να είναι σε θέση να αγωνιστούν στις τρεις τελευταίες διαδρομές. 

Ο Szalay είναι σίγουρος ότι το πρόβλημα ήταν ο κύλινδρος που έχανε λάδια, προκαλώντας έλλειψη ισχύος και δεν επέτρεψε το λάδι να κυκλοφορεί εκεί όπου πρέπει να πάει. Όταν κατεβάσουν τον κινητήρα και τον επανατοποθετήσουν, θα φανούν όλα. Για την ώρα, μπορούμε απλά να ελπίσουμε ότι το πλήρωμα θα καταφέρει να αναστήσει το όχημα για να μπορέσει ο Szalay να επιδείξει κάποια "πυροτεχνήματα" στις τελευταίες διαδρομές.

Οι Szalay και László αισθάνονται αυτή την στιγμή εντελώς απογοητευμένοι. Αν και δεν υπήρχε άλλη επιλογή, τα καλά αποτελέσματα που είχαν έως τώρα και οι επερχόμενες διαδρομές με αμμόλοφους που λατρεύουν και οι δύο και όπου το όχημα τα πηγαίνει περίφημα, τούς είχαν δώσει κάθε λόγο να αισιοδοξούν για το υπόλοιπο του αγώνα. Αν και τώρα βρίσκονται εκτός συναγωνισμού για μια θέση στην γενική κατάταξη, η ομάδα ελπίζει ότι το Opel Mokka θα επιστρέψει δυναμικά για να ολοκληρώσει τις δύο διαδρομές στην Μαυριτανία πριν μπει στην Σενεγάλη το Σάββατο για τον τελικό.

 

 

 

Τελευταίες αναρτήσεις