Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Ο BJ Baldwin κερδιζει το Ραλυ Baja 1000

18 Νοεμβρίου 2013

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην Ensenada. Ο BJ Baldwin κερδίζει το Ράλυ Baja 1000 με ελαστικά της Toyo Tire.

Ο BJ Baldwin κέρδισε το Ράλυ Baja 1000 του 2014 με το Chevrolet Silverado, που είναι εξοπλισμένο με ελαστικά Open Country M/T-R της TOYO.


Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του B.J στο Ράλυ Baja 1000. Η νίκη αυτή ακολουθεί την πρώτη νίκη στο Ράλι Baja 500 νωρίτερα φέτος, που παραλίγο να χάσει όταν ο οδηγός της TOYO, Robby Gordon, τον προσπέρασε περνώντας στην πρώτη θέση. Η νίκη αυτή, επίσης, σημειώνει την δεύτερη συνεχόμενη ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (SCORE) του Πρωταθλήματος. 


Η εκκίνηση και ο τερματισμός ήταν η πόλη της Ensenada, στο Baja California του Mexico. Η φετεινή φιδωτή διαδρομή ήταν υψηλά τεχνολογική, αφού οι 251 οδηγοί είχαν να αντιμετωπίσουν τεράστιες βραχώδεις εκτάσεις και απανωτά εμπόδια. Το τετράτροχο όχημα του Baldwin τερμάτισε πρώτο σε χρόνο 18:36:10.

Μετά τον αγώνα, ο B.J., εξαντλημένος πια, σχολίσαε: "Το φετεινό Ράλυ Baja 1000 ήταν για μένα ο πιο δύσκολος αγώνας στην ζωή μου. Ο αγώνας ήταν βάρβαρος από φυσική και ψυχολογική άποψη, ειδικά επειδή οδηγούσα σε όλη την διαδρομή μόνος μου. Οι περισσότερες ομάδες είχανε δύο ή τρεις οδηγούς. Όλες οι άλλες ομάδες είχαν τουλάχιστον μια βλάβη στα ελαστικά και οι περισσότερες ομάδες είχαν πολλαπλές βλάβες. Ευτυχώς για εμάς, δεν χρειάστηκε να σταματήσουμε για αλλαγή ελαστικών. Δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα χωρίς τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων Open Country M/T της TOYO ".

Παρόλο που αυτή είναι η δεύτερη νίκη του Baldwin, στην ουσία είναι η τρίτη συνεχής φορά που ο αγώνας έχει κερδηθεί με ελαστικά της TOYO TIRE, αφού ο Robby Gordon είχε κερδίσει το 2011.
 
Ο Gordon θεωρείτο ο πρωταρχικός φαβορί για το φετεινό Ράλι Baja 1000 μέχρι που έσπασε ο μπροστινός άξονας και αναγκάστηκε να παραμείνει στο pit stop για επισκευές για τουλάχιστον 1.5 ώρες. Ο Gordon επέδειξε την μαχητικότητά του, αγωνιζόμενος μέχρι που τερμάτισε στην έκτη θέση της κατηγορίας του.
 
Ο νικητής της πρώτης κατηγορίας, τερματίζοντας έβδομος στην κατηγορία των τετράχρονων, ήταν ο Damen Jefferies που οδηγούσε το open-wheel buggy #121 Jefferies-Chevy, κι αυτό εξοπλισμένο με ελαστικά Open Country M/T-R της TOYO. Και ο Jefferies βρίσκεται στην διαδικασία προετοιμασίας ενός οχήματος για μια νέα ομάδα για το Ντακάρ 2014, που θα ανακοινωθεί προσεχώς. 

Τελευταία Νέα