Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Ο Masato Kawabata κερδιζει τη Σειρα Γκραν Πρι D1 2013

18 Νοεμβρίου 2013

2η Νίκη Πρωταθλήματος Kawabata

Ο οδηγός Drift της TOYO, Masato Kawabata κερδίζει το φινάλε της σαιζόν παίρνοντας το Πρωτάθλημα D1GP του 2013. Μαζί με αυτή την νίκη, ο Kawabata κέρδισε και το πρωτάθλημα Tansou (μονού αυτοκινήτου), σημειώνοντας ένα μπαράζ νικών.  

Έχοντας μπει στον έκτο και τελευταίο γύρο, ο Kawabata επέστρεψε στο Τόκυο γεμάτος αυτοπεποίθηση, αφού νίκησε τον Nagasaki στο τέλος του πέμπτου γύρου, φτάνοντας στην κορυφή της κατάταξης. Ωστόσο, η συμμετοχή κορυφαίων οδηγών δυσκόλεψε αρκετά τον αγώνα.

                    
Έχοντας κερδίσει το πρωτάθλημα Tansou, ο Kawabata μπήκε στον τελικό αγώνα Tsuiso (one on one) με τη γνώση ότι μόνο ο Naoto Suenaga μπορούσε να του στερήσει το πρωτάθλημα του 2013. Και οι δύο οδηγοί μπήκαν χωριστά έτσι, ώστε η τελική μάχη να καθορίσει το πρωτάθλημα, καθώς και τον νικητή του έκτου γύρου. Παρά την σκληρή του μάχη, ο Suenaga έχασε με αποτέλεσμα να χρειαστεί ο Kawabata να κερδίσει τον γύρο του και να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο για να κερδίσει το πρωτάθλημα. Νίκησε τον Ammandio, συνεχίζοντας με τον συναγωνιστή του Akinori Utsumi στον τελικό αγώνα μέχρι που κέρδισε για 2η φορά το πρωτάθλημα της σειράς D1GP. Έχοντας ξανακερδίσει το 2007, ο Kawabata ανήκει πια στην κατηγορία των κορυφαίων οδηγών που έχουν κερδίσει τίτλους της σειράς G1DP. 

Ο συναγωνιστής του Utsumi που είχε τερματίσει 2ος στο Odaiba, τερμάτισε 5ος στην γενική κατάταξη, ενώ ο οδηγός Tatsuya Sakum της TOYO TIRE ήρθε 3ος στην γενική κατάταξη του Πρωταθλήματος 2013.



Στο μεταξύ, το περίπτερο της Ομάδας αναδείχθηκε κι αυτό πρώτο, αφού ψηφίστηκε από τους οπαδούς ως το πιο δημοφιλές περίπτερο!

Τελευταία Νέα