Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Η Ομαδα της Opel μπαινει στο Ραλι Africa Eco

19 Νοεμβρίου 2013

Ο Szalay Balázs και ο συνοδηγός του, Bunkoczi László παρουσιάζουν το Opel Mokka 2014

Την περασμένη Τρίτη, παρουσιάστηκε το Opel Mokka 2014 που θα συμμετάσχει στο Ράλι Africa Eco σε μια συνέντευξη τύπου, όπου και δόθηκαν εξαιρετικές παραστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης του συγκροτήματος Rock and Roll, Tankcsapda (Tricky). Τα μέλη του συγκροτήματος László Lukács, Tamás Fejes και Sidlovics Gábor συμμετείχαν στον εορτασμό, ποζάροντας δίπλα στο νέο αυτοκίνητο και συζητώντας με τους δημοσιογράφους μετά την επίσημη παρουσίαση της ομάδας.


 

Εκτός από την παρουσίαση του νέου αυτουκινήτου, ανακοινώθηκε στον Τύπο και ο νέος Συνεργάτης: η TOYO TIRE. Το Opel Mokka είναι πλέον εξοπλισμένο με ελαστικά Open Country M/T-R της σειράς 235/85 R 16. Αφού σύστησε τον νέο τους συνεργάτη, ο κος Penziás Gábor, Πρόεδρος της Επίσημης Αντιπροσωπείας Εισαγωγών TOYO TIRE της Ουγγαρίας, AKH Abroncs Kft, μίλησε για τη νέα συνεργασία με την TOYO και τη σύνδεση με την ομάδα.

Ο Szalay Balázs είναι γνωστός στα κυκλώματα Μαραθώνιων Ράλι. Εκτός του ότι είναι κορυφαίος οδηγός Raid Rally, έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε διεθνή ράλι, ξεκινώντας από το Ντακάρ το 1996, το Silk Way και το Πολωνέζικο Baja.

Ο László Bunkoczi  μπήκε στην ομάδα το 2004 και έχει στο ενεργητικό του πολλές επιτυχίες μαζί με τον Szalay στο Ουγγαρέζικο Ράλι, καθώς και στην Σειρά Ράλι FIA της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Ζώνης. 

Το αυτοκίνητο, Opel Mokka με εντελώς νέα εργοστασιακά χρώματα, που παρουσιάστηκε την Τρίτη, θα συμμετάσχει στο Ράλι Africa Eco που ξεκινά στις 29 Δεκεμβρίου. Έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στο αυτοκίνητο για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά του. Αξιοσημείωτο είναι ότι το αυτοκίνητο είναι πλέον κοντύτερο περισσότερο από 60 εκατοστά ώστε να μπορεί να επιτίθεται ακόμη πιο σκληρά τους αμμόλοφους.

Το Ράλι Africa Eco πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά το 2014. 
Αφήνοντας την παραδοσιακή του έδρα στη Σαχάρα, το ράλι συνεχίζει να δέχεται υποστήριξη από θρύλους του Ντακάρ, όπως είναι ο Jean-Louis Schlesser. Το ράλι διασχίζει κάποιες οικείες εκτάσεις της Αφρικής στο Μαρόκο και την Μαυριτανία και τερματίζει στο Ντακάρ της Σενεγάλης.

Στην συνέντευξη τύπου, ο αρχηγός της ομάδας, Szalay, εξήγησε κάποιους από τους λόγους για τους οποίους μπήκε στο Ράλι Africa Eco έχοντας ήδη αγωνιστεί στο Ντακάρ 12 φορές. Εξήγησε, επίσης, πως το νέο κοντύτερο αυτοκίνητο επιτρέπει μεγαλύτερη ευξελιξία στους αμμόλοφους και πως η αλλαγή της θέσης του συστήματος ψύξης παρέχει μεγαλύτερη προστασία. 

Όσον αφορά την νέα εμφάνιση, ο Balázs σχόλιασε: "Είχε μεγάλη σημασία για μας να αλλάξουμε το σχέδιο, διότι θέλαμε να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το εργοστάσιο της Opel, η συνεργασία με την οποία ολοένα δυναμώνει.

Μίλησαν, επίσης, τα μέλη του συγκροτήματος Tricky, λέγοντας ότι τόσο οι ίδιοι, όσο και η αγωνιστική ομάδα αφιερώνουν το τέλος του έτους στην προετοιμασία για το μεγάλο γεγονός. Η Ομάδα Opel Dakar θα ξεκινήσει το Ράλι Africa στις 29 Δεκεμβρίου, ενώ στις 28 Δεκεμβρίου, το συγκρότημα Tricky θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στην αίθουσα Phoenix Debrecen.



Ο επικεφαλής του συγκροτήματος Tricky, László Lukács ανέφερε: "Μου αρέσουν όλα τα μηχανοκίνητα αθλήματα. Ειδικά τα Ράλι στην έρημο είναι πιο ακραία από όλες τις απόψεις. Θαυμάζω όλους όσους τολμούν να μπουν σε τέτοια περιπέτεια, όπως ο Balázs Szalay και η ομάδα του. Τα παιδιά αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις σε καθημερινή βάση και η ήττα παραμονεύει συνεχώς. Αυτό είναι που ανεβάζει την αδρεναλίνη".

Τελευταία Νέα