Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Η Gorilla Energy/GT-Shop νικήτρια στη Ρωσική Σειρά Drift

4 Σεπτεμβρίου 2015

Η τελευταία διαδρομή της Ρωσικής Σειράς 2015 (RDS) έλαβε χώρα στις 28-29 Αυγούστου στην πόλη του Νίζνι Νόβγκοροντ. Πρωταθλητής για δεύτερη φορά ήταν ο Evgeny Ruzheynikov και η Ομάδα «Toyo Tire x Gorilla Energy x GT-Shop» με την χορηγία της TOYO TIRE πήρε την πρώτη θέση στους ομαδικούς αγώνες.

Την εβδομάδα της 17ης Αυγούστου, οι οδηγοί drift της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης και του Νοβοκουζνέτσκ συγκεντρώθηκε στην πίστα NRing circuit στο Νίζνι Νόβγκοροντ για να αγωνιστούν για την πρώτη θέση στην τελική και 6η διαδρομή του RDS 2015. Η μάχη για το κύπελλο του πρωταθλήματος ήταν σκληρή. Οι οδηγοί που συμμετείχαν ήταν τέσσερις και συγκεκριμένα: Evgeny Ruzheynikov, Evgeny Satykov, Andrey Bogdanov και Andrey Pesegov. Προσήλθαν πάνω από 2500 οπαδοί για να απολαύσουν τους αγαπημένους οδηγούς τους και να παρακολουθήσουν το θέαμα.

Οδηγώντας ένα BMW E36, ο Evgeny Satyukov σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις με 98.17 βαθμούς, ενώ ο συνάδελφός του Pavel Busygin εκτέλεσε Furidashi (drift ανοικτής γωνίας) στην υψηλότερη ταχύτητα των 142 χλμ/ώρα.

Evgeny Satyukov

Pavel Busygin

Ο καιρός ήταν βροχερός την ημέρα των αγώνων και η πίστα βρεγμένη, με αποτέλεσμα το παραμικρό λάθος να στοιχίσει ακριβά. Με τεντωμένα νεύρα, οι οδηγοί επέδειξαν τις καλύτερες ικανότητες drift. Ο Bogdanov και ο Ruzeynikov συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλον, «σώμα-με-σώμα» με δύο επαναληπτικές γύρους μέχρι να μπορεί να ληφθεί μια απόφαση. Στο τέλος, οι κριτές αποφάσισαν υπέρ του Ruzeynikov. Στον επόμενο γύρο, ο Ruzeynikov πρόλαβε τον συνάδελφό του, Satyukov. Οι δύο οδηγοί επέδειξαν επιδόσεις πρώτης τάξεως, αλλά ο Ruzeynikov σημείωσε μεγαλύτερους βαθμούς και έγινε ο Πρωταθλητής του RDS 2015. Ωστόσο, δεν είχε φανεί ακόμα ο νικητής της 6ης διαδρομής. Ο Pesegov έδωσε μάχη στον τελευταίο γύρο με τον Ruzheynikov που μόλις είχε κριθεί πρωταθλητής, ο οποίος τελικά τού έκλεψε την νίκη.
 

Ruzheynikov και Pesegov πριν τον αγώνα Ruzheynikov και Pesegov

Ο πρωταθλητής της Ρώσικης Σειράς Drift 2015, Evgeny Ruzheynikov, δήλωσε: « “Ο τίτλος του Πρωταθλητή είναι ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Αλλά έπρεπε να τον κερδίσω με τον δικό μου τρόπο – πράγμα που μού δίνει ιδιαίτερη χαρά. Σε σύγκριση με την περσινή σαιζόν του 2015, μπορώ να πω ότι επρόκειτο για πείραμα. Όλες οι διαδρομές ήταν δύσκολες. Τα αυτοκίνητα έγιναν πιο ισχυρά, όλοι οι οδηγοί χρησιμοποίησαν ελαστικά υψηλής ποιότητας και οι ικανότητες των ανταγωνιστών είχαν βελτιωθεί πολύ. Το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να κοστίσει τα πάντα σε αυτή την σαιζόν».
 

 

 

 

 

Το χρηματικό βραβείο φέτος ανέρχεται στο ποσό του 1 εκατομ. ρουβλιών. Η τελετή απονομής θα γίνει σύντομα στο Ρυαζάν στην Διεθνή Πίστα ATRON.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα του RDS 2015, η «Toyo Tires x Gorilla Energy x GT-Shop» είναι νικήτρια στην βαθμολόγηση ομάδων. Ο Evgeny Ruzheynikov, που χρησιμοποίησε ελαστικά Toyo Proxes R1R, έγινε ο πρώτος οδηγός αγώνων που έχει κερδίσει για δεύτερη φορά το πρωτάθλημα στην ιστορία του RDS. Οι άλλοι δύο οδηγοί της ομάδας «Toyo Tires x Gorilla Energy x GT-Shop» τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση, που είναι και αυτό ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα!

 

 

 

 

 

Η Ρώσικη Σειρά Drift ξεκίνησε το 2010 και από τότε το επίπεδο του drift στην Ρωσία και ανέβει σημαντικά, όπως και ο αριθμός των συμμετεχόντων. Στην σεζόν του 2015, συμμετείχαν συνολικά 43 οδηγοί.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για εκδηλώσεις drift αυξάνεται συνεχώς στην Ρωσία. Οι οπαδοί του drift προσδοκούν με ανυπομονησία τον επόμενο αγώνα. Οι αγώνες RDS συνήθως προσελκύουν χιλιάδες θεατές και το μεγάλο ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η επαγγελματική ομάδα των οργανωτών που έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό καθιστά τον κάθε αγώνα ένα ξεχωριστό και εκπληκτικό θέαμα που συγκινεί τον κάθε θεατή. Αυτός είναι και ο λόγος που το RDS θεωρείται δικαίως το τουρνουά Ρώσικων αγώνων δρόμου με τις περισσότερες συμμετοχές.

Η TOYO TIRE Ρωσίας είναι ο επίσημος συνεργάτης της Ρώσικης Σειράς Drift από το 2015. Υπάρχει υποδιεύθυνσεις στο RDS ανάλογα με τις περιοχές της Ρωσίας: RDS-ΔΥΣΗΣ, RDS-ΣΙΒΗΡΙΑΣ, RDS-ΟΥΡΑΛ, RDS-ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Η συνεργασία γίνεται κυρίως με την δυτική περιοχή. Καλύπτει αγώνες στις καλύτερες και πιο σύγχρονες πίστες της Μόσχας, στο Σμόλενσκ, το Νίζνι Νόβγκοροντ και το Ρυαζάν, που επιτρέπει στους οδηγούς να επιδεικνύουν πολύ υψηλές ταχύτητες και τις καλύτερες ικανότητες σε καλές συνθήκες ασφάλειας όχι μόνο για τους οδηγούς, αλλά και για τους επισκέπτες. Η συνεργασία είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στον χώρο του πρωταθλήματος αγώνων αυτοκινήτων και επιτρέπει την αυξημένη αναγνωρισιμότητα της εμπορικής ταυτότητας ανάμεσα στο νεανικό πληθυσμό. Ενδυναμώνει επίσης, το άθλημα, καθώς και την εικόνα ασφάλειας των ελαστικών στην Ρωσία.

Ανάμεσα στους οδηγούς της Ρώσικης Σειράς Drift της TOYO TIRE Ρωσίας είναι και ένας χορηγός μίας από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες ομάδων drift στην Ρωσία, η «TOYO Tires x Gorilla Energy x GT-Shop», η οποία τερμάτισε στην δεύτερη θέση γενικής κατάταξης στη προηγούμενη σεζόν RDS 2014. Το 2015, η ομάδα τερμάτισε πρώτη από τον πρώτο κιόλας αγώνα και κατέλαβε την πρώτη θέση στην βαθμολόγηση ομάδων. Η TOYO TIRE Ρωσίας στηρίζει επίσης τον Gocha Chivchyan που είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς αγώνων της RDS-Σιβηρίας και ο πρώτος Ρώσος οδηγός αγώνων που συμμετάσχει στο διεθνές πρωτάθλημα drift D1 GP.

Επιπλέον, ο Evgeny Ruzheynikov ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ανοίγει σχολή drift, όπου θα διδάσκει τις ικανότητές του και θα μοιράζεται την εμπειρία του με νέους οδηγούς drift.


Πρόσθετες πληροφορίες:

TOYO Tires x Gorilla Energy x GT-Shop – μια από τις πιο επιτυχημένες και επαγγελματικές ομάδες της Ρώσικης Σειράς Drift, που αποτελείται από 3 οδηγούς:
•    Evgeniy Ruzheynikov – Nissan, S15 (πρωταθλητής RDS 2013)
•    Pavel Busygin – Toyota Supra (επαγγελματίας οδηγός αγώνων πίστας, 3η σεζόν drift)
•    Evgeniy Satyukov – BMW E35 (πρωταθλητής RDS 2010)


Επίσημο βίντεο-ρεπορτάζ που παρουσιάζει την 3η διαδρομή της Ρώσικης Σειράς Drift στο YouTube:
https://youtu.be/avPwOJTAJH4

Επίσημο Κανάλι YouTube της ομάδας TOYO ( Με συνολικά 185.911 θεατές)
http://www.youtube.com/channel/UCq13dH4fZXYIbnFV-fUgLxw 

Στιγμές και Συγκινήσεις, 2η διαδρομή (σύντομο βίντεο-ρεπορτάζ στο YouTube με 11.127 θεατές)
http://www.youtube.com/watch?v=36D1wGo2uuw

Η ΟΜΑΔΑ ( μακρύ βίντεο που παρουσιάζει την ζωή των οδηγών στην πίστα – με 21.075 θεατές στο YouTube)
https://youtu.be/BYqJbcSPt4M

Βίντεο της GT-Shop αφιερωμένο στην χορηγία της TOYO TIRE το 2014
https://youtu.be/jBD4v6zuQvA

 

Τελευταία Νέα