Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Αγώνας Africa Eco

11 Ιανουαρίου 2016

Η Toyo Tire έγινε χορηγός της Ομάδας Opel Dakar Team η οποία ολοκλήρωσε επιτυχώς τον Αγώνα Africa Eco εχθές.

   

Ο Αγώνας Africa Eco ξεκινά στην Γαλλία και καταλήγει στην πόλη του Ντακάρ, ακολουθώντας μια διαδρομή όμοια με αυτή του Αγώνα Ντακάρ πριν τα προβλήματα ασφαλείας ανάγκασαν την μετάθεσή του στην Νότια Αμερική.

Δοκιμάστηκε στον αγώνα μια νέα πρόσθεση της σειράς ελαστικών Toyo Tires Open country M/T-R, κατάλληλη για ερασιτέχνες οδηγούς αγώνων. Ωστόσο, για να υποβάλλει τα ελαστικά σε όσο τον δυνατόν σκληρότερο τεστ, τοποθετήθηκαν σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο του επαγγελματία οδηγού αγώνων, Balázs Szalay. Μετά από σχεδόν 6000 χλμ αγώνα, το αγωνιστικό αυτοκίνητο Opel Mokka τερμάτισε εχθές στην 13η θέση, έχοντας ολοκληρώσει την πιο σκληρή δοκιμασία σε ανένδοτες συνθήκες καιρού και εδάφους.

   

Το αυτοκίνητο φορούσε ελαστικά με διαστάσεις 235/85 R16 Open Country M/T-R καθόλη την διάρκεια του αγώνα και, πέρα από κάποια τεχνικά προβλήματα που παρουσίασε το αυτοκίνητο, τα ελαστικά μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την δύναμη και το επιθετικό στυλ οδήγησης ενός σοβαρού οδηγού αγώνων και μετέφεραν το όχημα στην φημισμένη ροζ λίμνης στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Οι συνθήκες του τεστ ήταν ιδιαίτερα πιο σκληρές από αυτό που περιμένει ένας τυπικός οδηγός. Παρόλα αυτά , όμως, τα ελαστικά μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε υπέστησαν και η απόδοσή τους ήταν καλή σε διάφορες συνθήκες εδάφους.

Ο Balázs θα αγωνιστεί με το Opel Mokka σε δύο αγώνες της FIA World Cross Country φέτος, καθώς και στον αγώνα Silk Way. Οπότε οι Ευρωπαίοι θεατές το 2016 θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα ελαστικά Toyo Tire σε διάφορες συνθήκες παντός εδάφους.

Επικοινωνία: press@toyotires.eu για περισσότερες πληροφορίες.

Τελευταία Νέα