Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder
2014
15/01

Ο Robby Gordon έμεινε ο μοναδικός οδηγός της Toyo Tire, όταν αναγκάστηκε ο BJ Baldwin να αποσυρθεί

Η ζημιά που εντοπίστηκε στον Καταυλισμό δεν επιδεχόταν επισκευής.


Εχθες, ο BJ Baldwin τερμάτισε στην 19η θέση με το Chevrolet Buggy. Υπήρχαν σημάδια ότι είχε αντιμετωπίσει προβλήματα στην διαδρομή. Είχαν ένα ατύχημα, αλλά δεν είχαν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ζημίας. Όταν έλεγξαν το όχημα στην περιοχή σέρβις, ανακαλύφθηκε ότι είχε πάθει ζημιά η κυψέλη καυσίμου, ανάμεσα σε άλλα. Ήταν αδύνατον να επισκευάσουν το όχημα με τρόπο που να το καθιστά ασφαλές σήμερα, οπότε αναγκάστηκαν να πάρουν την απόφαση να αποσυρθούν από το Ράλι Ντακάρ. Ο BJ έχει κάνει θαύματα με το όχημα, αυτό το νέο μοντέλο που κατασκευάστηκε πέρυσι. Ήταν ατυχία που κάποια τεχνικά ζητήματα τον εμπόδισαν να επιδείξει τι πραγματικά μπορούσε να κάνει. Ας μην ξεχάσουμε ότι νίκησε το Baja 1000 δύο συνεχόμενες φορές, το Baja 500 και τέσσερα πρωταθλήματα off-road στην Αμερική.

  

Κι έτσι έμεινε ένας οδηγός.

Ο Robby Gordon είναι πια ο μοναδικός οδηγός της Toyo Tire που τρέχει στο Ράλι Ντακάρ 2014. Κι εκείνος έχει ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο φέτος, που σχεδιάστηκε από την αρχή το 2013. Κι εκείνος έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στον αγώνα μέχρι τώρα. Αφού πήγε στην 10η θέση στην 8η ειδική διαδρομή, περιμένοντας σε μια ατέλειωτη ουρά στο μοναδικό βενζινάδικο στο τμήμα σύνδεσης της ειδικής διαδρομής, θα ήταν λογικό να περίμενε να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στην χθεσινή 9η διαδρομή. Και αυτό φαινόταν ότι θα γίνει μέχρι τα τελευταία λίγα χιλιόμετρα.   

Όλα πήγαιναν καλά όταν ένα χαλασμένο ψυγείο προκάλεσε το αυτοκίνητο να υπερθερμανθεί. Ο Robby είχε υποστεί παρόμοια προβλήματα στο παρελθόν, οπότε το νέο αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα. Το HST Gordini είναι εξοπλισμένο με ένα διττό σύστημα ψύξης με δύο κυκλώματα και δύο ψυγεία. Αφού σταμάτησε για να απομονώσει το χαλασμένο ψυγείο, ήταν σε θέση να βάλει μπρος το δεύτερο ψυγείο για να συνεχίσει. Δυστυχώς, δεν μπορούσε να πετύχει υψηλές ταχύτητες με ένα μόνο ψυγείο, εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Ωστόσο, το γεγονός ότι ολοκλήρωσε την διαδρομή και ότι είχε μια θέση χωρίς να λάβει ποινή για καθυστερημένη άφιξη, είναι καλύτερο από το να έχει κολλήσει στην άμμο και να υποστεί την ατίμωση του να περιμένει το σάρωθρο να τον μαζέψει.

Οι φωτογραφίες είναι από την σημερινή 10η ειδική διαδρομή. Θα ακολουθήσει μια αναφορά όταν φτάσει ο Gordon στον τερματισμό. Αυτή την στιγμή είναι στην 21η θέση. 

 

 

 

 

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Τελευταίες αναρτήσεις