Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder
2014
07/01

Σύγχυση για την ομάδα Opel Dakar στην 7η ειδική διαδρομή

Ενώ μαχόταν για την 1η θέση, το Opel Mokka σταματά εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.


Φαίνεται ότι σήμερα το Ράλι Africa Eco παίζει ένα κακόγουστο αστείο σε βάρος του Opel Mokka του Szalay Balázs. Μετά από μια εντυπωσιακή εκκίνηση όπου φαινόταν ότι ο Szalay και ο Schlesser μάχονταν για την πρώτη θέση, ένα τεχνικό πρόβλημα ακινητοποίησε το όχημα στο δεύτερο μέρος της ειδικής διαδρομής για πάνω από μία ώρα. Δεν είναι γνωστές οι λεπτομέρειες του προβλήματος ακόμα, αλλά η μη προγραμματισμένη στάση στοίχισε στην ομάδα πολύ χρόνο. Τερμάτισε τελικά στην 19η θέση, 1 ώρα, 43 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, Jean Louis Schlesser, με του οποίου το μπάγκι έδινε μάχη νωρίτερα στον αγώνα.

Θα ανοικοινωθούν πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετώπισαν μόλις φτάσουν στον Καταυλισμό, αλλά για την ώρα ένας φανερά συγχυσμένος Balázs και ο συνοδηγός του, Bunkoczi, περπατάνε από τον τερματισμό αναθεματίζοντας το πρόβλημα που είχαν. Το πρώτο μισό του αγώνα ήταν εξαιρετικά γρήγορο, με αποτέλεσμα να φτάσουν κοντά στην 5η θέση όπου ήταν ο Shagirov, ο οποίος είχει επίσης μια κακή μέρα σήμερα. Ωστόσο, παρά τα προβλήματά του, εκείνος κατάφερε να τερματίσει 15 λεπτά πριν από τον Szalay, απομακρυνόμενος περισσότερο και μικραίνοντας τις πιθανότητες να προσπεράσει η ομάδα Opel Dakar την θέση του στην γενική κατάταξη.

Γενικά, η ομάδα βρίσκεται μία θέση κάτω από την 7η στην γενική κατάταξη, καθώς τους προσπέρασαν τα μπάγκι των Tomecek Tatra και Henrard. Αυτό που τους έσωσε από τον πέσουν στην 8η θέση ήταν ο Sabatier που ξεκίνησε πρώτος εξαιτίας της χθεσινής του νίκης. Κι εκείνος αναγκάστηκε να σταματήσει στην διαδρομή για πάνω από 2 ώρες και ακόμα δεν έχει τερματίσει.

Ο αυριανός στόχος πλέον θα είναι ο Tomas Tomecek, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς 9 λεπτά μπροστά από τον Szalay στην γενική κατάταξη με τον Γερμανό οδηγό, Henrard, να βρίσκεται 7 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα ακόμα πιο μπροστά.

Τελευταίες αναρτήσεις