Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder
2014
07/01

Μακρύτερη μέρα για την Ομάδα Opel Dakar

Η δεύτερη ειδική διαδρομή στην Μαυριτανία είναι και η μακρύτερη σε όλο το Ράλι Africa Eco. Ωστόσο, θα είναι και η πιο γρήγορη και η ισχύς θα είναι ο βασικός παράγοντας διαφοροποίησης ανάμεσα στους ελίτ οδηγούς.


466 χιλιόμετερα ερήμου περιμένουν τους Szaly Balázs και László Bunkoczi, ενώ επιχειρούν να αναρρηχιθούν στην κορυφή σήμερα. Έχοντας στο οπτικό τους πεδίο το Toyota H3 του Kanat Shagirov στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, σήμερα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μια νίκη. Η απόσταση μέχρι τον Shagirov είναι 33 λεπτών και 46 δευτερολέπτων. Αν η ομάδα πρόκειται να έχει οποιαδήποτε ελπίδα να τον προσπεράσουν και να κυνηγήσουν τον Turon Barrere στην 4η θέση, θα χρειαστεί να κερδίσουν αρκετό χρόνο στη σημερινή μακρινή διαδρομή.

Η διαδρομή ξεκινά με αμμόλοφους πριν συναντήσουν τα οχήματα τα πλατώ και μετά χλόη λεμονιών. Ὀσο ακίνδυνη και να ακούγεται, η χλόη λεμονιών μπορεί να αποδειχτεί δολοφονική για τα οχήματα, διότι αν κτυπήσουν μια συστάδα με μεγάλη ταχύτητα, θα είναι σαν να έχουν κτυπήσει ένα τσιμεντένιο τοίχο. Ο οδηγός της ομάδας Toyo Tire, Robby Gordon, που αγωνίζεται με το άλλο "Ντακάρ" στην Αργεντινή, το διαπίστωσε αυτό το 2006 έχοντας κτυπήσει μια συστάδα χλόης λεμονιών που ξέσκισε το ψυγείο του οχήματος, αναγκάζοντάς τον να βγει από το πρώτο του Ντακάρ.


Δείτε τι συμβαίνει αν περάσει κανείς πάνω από μια συστάδα χλόης λεμονιών!

Θα ακολουθήσουν φιδίσες στροφές, περισσότεροι αμμόλοφοι κι άλλη χλόη λεμονιών μέχρι το τελικό κομμάτι της ειδικής διαδρομής. Οι οδηγοί θα οδηγούν με τέρμα το γκάζι καθώς θα προσπαθούν να διανύσουν όσο γρηγορότερα μπορούν την άμμο μέχρι τον τερματισμό. Ο Szalay είναι γενναίος με ένα ισχυρό όχημα, επομένως σήμερα θα είναι η μέρα του. Είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 8:53. Αποστολή του είναι να προσπεράσει τα 6 πληρώματα που βρίσκονται μπροστά του στην γενική κατάταξη της σημερινής διαδρομής. 

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Τελευταίες αναρτήσεις