Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Ο Ken Block κομματιάζει τα ελαστικά Toyo

20 Νοεμβρίου 2019

Οι θαυμαστές περίμεναν με αγωνία την επόμενη πρόκληση του Ken Block, έπειτα απο το θρυλικό "Climbkhana" του 2017. Μετά την επικίνδυνη ανάβαση του Pikes Peak, τώρα παίρνει ένα ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο και κατακτά τον πιο επικίνδυνο δρόμο στην Κίνα.

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Κίνα - μια καλή τοποθεσία για ακραία πλαγιολίσθηση (Πηγή φωτογραφιών: Hoonigan)

Για να φτάσουν τα ελαστικά Proxes R888R της Toyo στο όριό τους, χρειάζεται ένας οδηγός Rallycross, 99 ακραίες στροφές και ένα φορτηγό drift 914 ίππων. Στο "Climbhkana 2", άνθρωπος και υλικό πιέζουν τα όρια. Στο βίντεό του, με πάνω απο 2.5 εκατομμύρα προβολές μέσα σε μια μόνο μέρα μετά τη δημοσίευσή του, ο οδηγός Rallycross παίρνει τους θεατές μαζί του γύρω απο τις φουρκέτες. Αυτό εγγυάται στιγμιότυπα που κόβουν την ανάσα.

"Η Πύλη του Παραδείσου" θεωρείται ένας απο τους πιο επικίνδυνους δρόμους στην Κίνα. Μάλιστα είναι κλειστός για το κοινό. Για τον Block, αυτό αποτελεί πρόκληση. Ποιο αυτοκίνητο θα διάλεγε ο Ken Block για έναν στενό, ελικώδης και ακραίο δρόμο σε βουνοπλαγιά; Η απάντηση είναι το εξαιρετικά τροποποιημένο Ford F-150 του 1977, ήδη γνωστό απο το βίντεο "Gymkhana 10". "Η αντιπαράθεση αυτού του τεράστιου Αμερικάνικου φορτηγού pickup και του μικροσκοπικού δρόμου ήταν απλώς υπερβολικά τέλεια, ακόμα και αν η οδήγηση ήταν δύσκολη και ζόρικη", σχολιάζει ο Block.

Στο γραφικό τοπίο του Εθνικού Πάρκου Tianmen, ο Block σκαρφαλώνει το βουνό με κάθε πλαγιολίσθηση. Ο δρόμος δεν συγχωρεί λάθη, αλλά ο Block δεν θα ήταν o εαυτός του εαν δεν επιτάχυνε σε κάθε ευθεία και πλαγιολισθούσε τέλεια σε κάθε στενή στροφή. Ορισμένες στιγμές, το Ford "φιλάει" τις μπαριέρες και "φλερτάρει" με την πλαγιά απο πίσω τους. Η ένταση είναι ορατή στον άνθρωπο και στον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό ο οποίος φτάνει στα όρια του τι είναι φυσικώς δυνατό. Ως συνήθως, ο Block βασίζεται στα ελαστικά της Toyo Tire. Τα Proxes R888R διατηρούν την πρόσφυση τους μετά πλαγιολίσθηση, παράγοντας καπνό και ήχο, μέχρι που ο οδηγός υπερβαίνει τα όρια όσων είναι δυνατά. Το θρυλικό Climbkhana μπαίνει στον επόμενο γύρο και ο Block μας προσκαλεί όλους να συμμετάσχουμε στην ακραία βόλτα.

Βίντεο: Το Climbkhana 2 του Ken Block