Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

1η και 2η θεση στο Baja 500

10 Ιουνίου 2013

Οι οδηγοί της Toyo Tire κατακτούν την 1η και 2η θέση στο Μεξικό

Με το Chevrolet Trophy Truck που φορούσε ελαστικά της Toyo Tire, ο Robby Gordon κέρδισε την βαθμολογία Tecate Baja 500 τερματίζοντας πρώτος στον έντονο αγώνα των 501 μιλίων σε μόλις 10 ώρες, 4 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα.

Έχοντας έρθει πρώτος στα προκριματικά, ο Gordon είχε το προβάδισμα στο πεδίο της ερήμου, αλλά μια ατυχία που έγινε νωρίς στον αγώνα, παραλίγο να αποδειχθεί καταστροφική. Φτάνονας σε ένα πλημμυρισμένο τμήμα με σχεδόν 90 mph δεν είχε καμία ελπίδα να κρατήσει σε ευθεία το φορτηγό. Ωστόσο, χωρίς να υποστεί το φορτηγό ζημιές, ο Gordon εφάρμοσε την εξαιρετική του ικανότητα να διατηρήσει το όχημα στην πορεία του, πράγμα που τού επέτρεψε να επωφεληθεί από τα μηχανικά προβλήματα που υπέστησαν πρώτα ο Voss και μετά ο Menzies. Η αποχώρηση του Bryce Menzies εξαιτίας βλάβης στη μετάδοση έστησε μια μάχη Τιτάνων ανάμεσα σε εκείνον και τον B.J. Baldwin, καθώς και οι δύο οδηγοί κατείχαν εναλλάξ το προβάδισμα για αρκετές εκατοντάδες μίλια.

Το καθοριστικό σημείο του αγώνα υπήρξε πριν το τελικό πιτ στοπ, 100 μίλια πριν την γραμμή του τερματισμού, όταν αποκόπηκε ένα μικρό μπουλόνι που συγκρατεί το συγκρότημα του πεντάλ φρεναρίσματος, αναγκάζοντας τον Baldwin να επιβραδύνει πριν το πιτ στοπ, πράγμα που τού κόστισε μερικά επιπρόσθετα και κρίσιμα λεπτά για επισκευή.  

"Ό,τι κι αν πω για τα ελαστικά της Toyo Tire και τον αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου, λίγο θα είναι", τόνισε ο Gordon. "Ήμουν σε θέση να κερδίσω τον αγώνα και να καταφέρω να αφήσω πίσω μου στην δεύτερη θέση τον BJ και, από την άλλη πλευρά, είχαμε και το άλλο μας όχημα της ομάδας RPM Offroad του Justin Matney.  Γενικά, κατακτήσαμε την 1η κατηγορία  την 8η ειδικότητα και την 8η κατηγορία... όλα με ελαστικά της Toyo Tire.  Ήταν ένα νικηφόρο Σαββατοκύριακο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους της Toyo που πήραν το ρίσκο επιτρέποντας στην ομάδα RPM team να αγωνιστεί μαζί μας. Χαιρόμαστε που έχουμε έναν καλό και νικηφόρο συνεργάτη στο πλευρό μας... ήταν ένα κατακπληκτικό Σαββατοκύριακο".  

Μετά από πέντε ώρες έχοντας το προβάδισμα στον αγώνα, ο B.J. Baldwin πήρε την δεύτερη θέση, του οποίου το  Chevrolet Trophy Truck πέρασε την γραμμή του τερματισμού 9 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα πίσω από τον Gordon. Νικητής του 2012 Baja 1000, ο Baldwin ήταν σε καλή διάθεση παρόλο που έχασε την πρώτη θέση με μικρή διαφορά χρόνου και είπε, "Φέτος η νίκη στο Baja 500 ήταν σχεδόν σίγουρη... Τα ελαστικά Toyo είχαν τέλειες επιδόσεις. Είχαμε πάρα πολύ καλή πρόσφυση και καμία ζημιά στα ελαστικά καθόλη τη διάρκεια του Baja 500."

Και οι δύο οδηγοί χρησιμοποιούν ελαστίκα Open Country M/T της Toyo Tire.

Τα νικηφόρα οχήματα της αγωνιστικής ομάδας RPM Offroad φορούσαν κι αυτά ελαστικά Open Country M/T της Toyo Tire. Ο Justin Matney οδήγησε το Offroad Truggy του στον τερματισμό με μια καθοριστική νίκη στην 1η κατηγορία και σε χρόνο 11 ωρών, 16 λεπτών και 25 δευτερολέπτων.  

"Ειλικρινά οδηγούσαμε όλη μέρα χωρίς προβλήματα και χωρίς καμία φθορά στα ελαστικά. Ήταν μια πραγματική απόδειξη της ποιότητας των ελαστικών της Toyo Tire,” σχόλιασε ο Justin Matney της ομάδας RPM Offroad.  "Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα σήμερα ήταν η σκόνη. Είχε πάρα πολύ σκόνη, αλλά χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, νικητής με το SPEED Energy, την ομάδα της RPM και την Toyo Tire. Πραγματικά τούς ευχαριστώ πολύ. Περιμένω πώς και πώς τον αγώνα των 1000 μιλίων να δω αν μπορούμε να τα καταφέρουμε κι εκεί".

Σε γενικές γραμμές, το νικηφόρο Σαββατοκύριακο για την Toyo Tire σηματοδοτήθηκε από την κατάκτηση της 1ης και 2ης θέσης στην 1η και 8η Κατηγορία, καθώς και στην Ειδική Κατηγορία του Trophy Truck.
 

Τελευταία Νέα