Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Έκτη νίκη για τον Godfrey στο Βρετανικό Rallycross

31 Οκτωβρίου 2019

Για τους οπαδούς των αυθεντικών αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού, το βρετανικό Rallycross αποτέλεσε πραγματικό αποκορύφωμα αυτής της σεζόν! Μετά από μια σκληρή μονομαχία με τον αντίπαλό του, ο ανελέητος Julian Godfrey εξασφάλισε την έκτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Derek Tohill πέρασε πρώτος την γραμμή τερματισμού στον τελευταίο γύρο και στην γενική κατάταξη κατάφερε να περάσει στη δεύτερη θέση στην κατηγορία πρωταθλήματος.

Τα δύο φαβορι ισοφαρούσαν ακόμη και στα μέσα του πρωταθλήματος 8 σταδίων. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο έμπειρος Godfrey ανακάλεσε τις δυνάμεις του και πήρε το προβάδισμα. Δεδομένου ότι τίποτα δεν είναι βέβαιο στο Rallycross, οι τελικοί γύροι δεν θα μπορούσαν να ήταν πιο συναρπαστικοί. Με το Ford Fiesta του, ο πολλαπλός νικητής εξασφάλισε την πρώτη θέση στα πρωταθλήματα στο Croft της Αγγλίας με ένα πλεονέκτημα δύο πόντων.

«Γνώριζα ότι έπρεπε να τερματίσω δεύτερος. Δημιούργησα πίσω μου ένα μικρό κενό ανάμεσα σε μένα και τον Steve (Hill) και επικεντρώθηκα στο να τερματίσω χωρίς σφάλματα και να πάρω το πρωτάθλημα. Ήταν μια καλή σεζόν με κοντινά αποτελέσματα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος», σχόλιασε ο Godfrey.

Το ίδιο το πρωτάθλημα από μόνο του είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στα καλύτερά του. Οι ανελέητες συνθήκες, οι δύσκολες πίστες στο Croft σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες και, πάνω απ’ όλα, οι οδηγικές ικανότητες των οδηγών προσέλκυσαν χιλιάδες θεατές. Χάρη στις χαμηλές τιμές εισόδου και στις διαφορετικές κατηγορίες, σχεδόν κάθε φίλαθλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορεί να συμμετέχει στα Πρωταθλήματα. Χαρίζεται στους θεατές ένα ιδιαίτερο θέαμα επειδή οι πίστες αγώνων είναι αρκετά μικρές, άρα είναι εύκολο να βλέπεις όλη την πίστα. 

Απαιτούνται να υπάρχουν καλοί οδηγοί και ο ιδανικός εξοπλισμός για να κατακτήσεις το έδαφος. Επομένως, η Toyo Tire δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες ως συνεργάτης του μηχανοκίνητου αθλήματος Rallycross. 

Στους αγώνες Supernational, ο νικητής Tristan Ovenden επικράτησε της σεζόν με το Renault Clio V6 και τη διένησε με 8 νίκες στη σειρά. Αντίθετα, τα αποτελέσματα στην κατηγορία UK Junior ήταν πολύ πιο στενά, καθώς ο Luke Constantine κέρδισε με έναν πόντο παραπάνω από τον Patrick O’ Donovan.

O Tom Constantine  εκτοξεύτηκε από το φαβορί νούμερο 4 στην πρώτη θέση του βάθρου της κατηγορίας Swift Sport. Οι τρεις μπροστά του αποκλείστηκαν λόγω οδηγικών σφαλμάτων ή έχασαν θέσεις. Μόνο το Rallycross μπορεί να είναι τόσο απρόβλεπτο.

Στην κατηγορία Rallycross 150, ο οδηγός Chrissy Palmer έμεινε ικανοποιημένος με τον τίτλο του και στην κατηγορία Retro Rallycross, ο Gary Simpson παρέμεινε αήτηττος στην πρώτη θέση.

Περιμένουμε με ενθουσιασμό τα πρωταθλήματα της σεζόν 2020.